Sinds enkele dagen is er veel ophef over een verklaring met betrekking tot homoseksualiteit (zie hier). Een verklaring uitgekomen in één van de meest achterlijke landen ter wereld als het gaat om homoseksualiteit en politiek. Een land dat (helaas) door veel mensen gezien wordt als een voorbeeld. Maar dat ter zijde. Onbegrijpelijk eigenlijk dat we zo’n land als voorbeeld nemen. Zij verdienen die voorbeeld functie helemaal niet. Is al die ophef nu dan ook niet een beetje hypocriet ? Ik woon al 72 jaar in een bijbelbeltomgeving. De standpunten die je in die verklaring tegen komt verschillen niet zo heel veel van de praktijk die ik hier om me heen zie. Ik kom nog regelmatig jongeren tegen, of hoor daarvan via mijn kleinkinderen, die door hun ouders het huis zijn uitgezet omdat ze homoseksueel zijn. Of; ze worden voor de keuze gezet om te stoppen met die gevoelens in de praktijk te brengen om te mogen blijven. Simpel gezien is dat eigenlijk een martelmethode om constant je seksuele gevoelens te moeten onderdrukken (die volgens de rechten van de mens toch verboden zijn..). Vooral dood zwijgen. Maar dat nog steeds jonge kinderen om deze reden zelfmoord plegen maakt minder los dan een verklaring uit een “achterlijk” land.
Waarom maakt een verklaring uit zo’n land als de USA zoveel meer los dan de gewone dagelijkse praktijk die we hier nog steeds om ons heen zien met betrekking tot dit soort onderwerpen. Natuurlijk is het goed, dat er door veel mensen tegen geageerd wordt. Ik kan me er goed in vinden als jonge homoseksuelen hiertegen in het geweer komen. Zij hebben nog geen geschiedenis. Maar waar waren die oudere politici en anderen die nu zo hard van de daken schreeuwen ? Zij hebben toch meegemaakt hoe het hier gaat, dat tolerantie eerder toe- dan afneemt. Jaren je kop in het zand steken en zwijgen. Todat ze er politiek gewin uit kunnen halen. Ohw jah….ik besta ook nog. Dan is het weer een belangrijk onderwerp om vervolgens drie dagen later weer in te slapen en er totaal geen aandacht meer aan te besteden. Net als aan de teruglopende tolerantie in Nederland. Weinigen die zich daar druk om maken.
Hier zou deze mensen sieren zich eens meer druk te maken als het geen hot-item is. Maar gewoon in de dagelijkse praktijk je er druk om maken. Steeds maar weer er op hameren dat welke vorm van discriminatie dan ook bestreden moet worden. Maar het tegendeel is helaas maar al te vaak waar. (Op een enkele uitzondering na…)
Ze slapen gewoon verder.
Dames heren politici beleidsmakers…….er is nog veel werk te doen.